Τσακαλώτος για έξοδο της Ελλάδας από ενισχυμένη εποπτεία: Το 2018 η ΝΔ έλεγε ότι υπογράφαμε 4ο μνημόνιο

0 8

«Σήμερα ο κ. Σταϊκούρας μας ανακοίνωσε ότι δρομολόγησε την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία», σχολιάζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ευκλείδης Τσακαλώτος με αφορμή τη δήλωσή του σχετικά με την απόφαση εξόδου της Ελλάδας από τον μηχανισμό της ενισχυμένης εποπτείας.

«Να του θυμίσουμε ότι η ενισχυμένη εποπτεία για όλες τις χώρες (Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία) είχε ημερομηνία λήξης.

Να σημειώσουμε το προφανές: ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την ενισχυμένη εποπτεία αν δεν έχει βγει πρώτα από το μνημόνιο. Και το 2015 εμείς δεν είχαμε την ευκαιρία να βγούμε από κάποια ενισχυμένη εποπτεία γιατί απλούστατα εσείς δεν μας βγάλατε από το μνημόνιο. Και απλώς μας αφήσατε με 21 δισ. αποπληρωμές για το 2015, χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και χωρίς πρόσβαση στις αγορές.

Να του θυμίσουμε ότι το 2018 που βγαίναμε από τα μνημόνια είχαμε ορίζοντα εξόδου από την ενισχυμένη εποπτεία το 2022, την ώρα που η ΝΔ και τα φιλικά της μέσα φώναζαν είτε ότι πρέπει να πάρουμε πιστοληπτική γραμμή – δηλαδή μνημόνιο – είτε ότι υπογράφαμε 4ο μνημόνιο.

Να πούμε λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο στον Χρήστο Σταϊκούρα που γράφει ότι δρομολόγησε – τη δρομολογημένη από το 2018 – έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία. Ότι η ΝΔ – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – κατάφερε να μην εκτροχιάσει τη χώρα όπως το 2009. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θωράκισε την χώρα τόσο που πράγματι χρειάζεται προσπάθεια για να την ρίξουν στα βράχια. Βέβαια δεν υποτιμώ την ικανότητα της ΝΔ να χρεοκοπεί την χώρα. Έχουν παράδοση και ταλέντο.

Να πούμε όμως και ένα μπράβο στα ΜΜΕ που τότε μιλούσαν για τέταρτο μνημόνιο και τώρα μιλάνε για έξοδο. Κοίτα να δεις κάτι πράγματα…», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το Power Pass – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Φυσικό Αέριο: H Gazprom «πνίγει», η Κομισιόν καθησυχάζει

Γιατί οι αγορές φοβούνται επανάληψη μιας κρίσης χρέους στην ευρωζώνη;

Πηγή

Το άρθρο Τσακαλώτος για έξοδο της Ελλάδας από ενισχυμένη εποπτεία: Το 2018 η ΝΔ έλεγε ότι υπογράφαμε 4ο μνημόνιο εμφανίστηκε πρώτα στο O-Efialtis.com.


O-Efialtis.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.