Γερμανία: Τούρκος που συνελήφθη με όπλα και σφαίρες ομολόγησε ότι είναι πράκτορας

0 6

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντίσελντορφ εκδικάστηκε η υπόθεση σχετικά με έναν τούρκο υπήκοο ονόματι Αλί Ντ., ο οποίος είπε ότι εργαζόταν για τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερμανία και συνελήφθη σε έφοδο σε ξενοδοχείο τον Σεπτέμβριο (φωτογραφία, επάνω, από AA).

Πιστόλια και σφαίρες

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Ντίσελντορφ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλια και σφαίρες, καθώς και πληροφορίες για μέλη του PKK και FETO.

Ο ίδιος κατηγορείται για «παράβαση του νόμου περί όπλων και ότι συλλέγει πληροφορίες για υποστηρικτές του PKK και του FETO για να διαβιβαστούν στις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας, ενέργεια που συνιστά κατασκοπευτική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με την DW στα τουρκικά, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος «μεταβίβασε πληροφορίες για τρεις γερμανούς πολίτες, έναν από τους οποίους θεωρούσε μέλος του PKK και τους άλλους δύο της FETO, ενώ συγκέντρωσε πληροφορίες για άλλα τρία άτομα».

Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, ο 41χρονος Αλί Ντ. παραδέχθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και είπε ότι υπηρετούσε ως πληροφοριοδότης σε μονάδες τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Ως πληροφοριοδότης

Για το πώς μπήκε σε αυτή την επιχείρηση, ο ίδιος ανέφερε ότι είχε αγοράσει ξενοδοχείο στην Αγκυρα που πήγαινε καλά, αλλά μετά οι πωλητές τον πίεσαν, η αστυνομία τον εκβίασε και αναγκάστηκε να μεταπωλήσει το ξενοδοχείο.

Δηλώνοντας ότι ο δικηγόρος του συνέστησε να μην υποβληθεί ποινική μήνυση με το σκεπτικό ότι το άλλο μέρος είναι πολύ δυνατό, ισχυρό, ο κατηγορούμενος είπε: «Αυτό το περιστατικό έκανε την ιδέα να εργαστώ για τις υπηρεσίες πληροφοριών να ωριμάσει στο μυαλό μου.

Για το λόγο αυτό, ο Αλί Ντ. δήλωσε πως ασχολούνταν με τις υπηρεσίες πληροφοριών και υπηρετούσε ως πληροφοριοδότης, προσθέτοντας ότι συνέλεγε και πληροφορίες για μέλη της FETO, αλλά δεν τις μετέδωσε.

Συμφωνία

Πριν την ακροαματική διαδικασία, ανακοινώθηκε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ του κατηγορουμένου και του δικαστηρίου και ότι ο κατηγορούμενος δεσμεύτηκε για αναστολή της ποινής με αντάλλαγμα την ομολογία.

Ο Αλί Ντ. συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ διέμενε σε ξενοδοχείο στην πόλη του Ντίσελντορφ, αφού ένας υπάλληλος ξενοδοχείου είδε όπλο και σφαίρες στο δωμάτιό του και ενημέρωσε την αστυνομία.

Επτά ακόμη ακροάσεις έχουν προγραμματιστεί για την υπόθεση μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Πηγή

Το άρθρο Γερμανία: Τούρκος που συνελήφθη με όπλα και σφαίρες ομολόγησε ότι είναι πράκτορας εμφανίστηκε πρώτα στο O-Efialtis.com.


O-Efialtis.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.