Κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ. Εκτός λειτουργίας τα πληροφοριακά συστήματα τους

0 53

Με ανακοίνωσή τους τα Ελληνικά Ταχυδρομεία γνωστοποίησαν πως αντιμετώπισαν το βράδυ της Κυριακής κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού. Εχει κλείσει το εμπορικό πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας το οποίο καλύπτει το σύνολο των καταστημάτων της.

Τα ΕΛΤΑ αναφέρουν για το περιστατικό πως

“η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης . Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια.

Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρίας .Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων και θα υπάρξει αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας , νέα ενημέρωση προς το κοινό και τους πελάτες μας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν συγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία , που οφείλεται σε ενέργειες κοινών κακοποιών στοιχείων του κυβερνοχώρου και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται όλες οι δυνατές προσπάθειες για την σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα .”

dEASY – Στόχος κυβερνοεπίθεσης τα ΕΛΤΑ

Leave A Reply

Your email address will not be published.