4 Ιουλίου: Πανελλαδική μέρα δράσης για την υπόθεση Λιγνάδη

0 11

EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

03.07.2022, 20:34

Σε συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, στις 7.30 το απόγευμα, καλούν συλλογικότητες του φεμινιστικού και κουίρ χώρου τη Δευτέρα, πανελλαδική ημέρα δράσης για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και σε Θεσσαλονίκη, Βέροια, Σέρρες, Ηράκλειο, Ρέθυμνο.

Η δίκη του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου έχει μπει στην τελική ευθεία καθώς ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία και ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για τρεις βιασμούς ανηλίκων κατά συρροήν.

Τη Δευτέρα συνεχίζονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και μέχρι τις 10 Ιουλίου θα έχει ανακοινωθεί η δικαστική απόφαση.

Το κάλεσμα για την πανελλαδική μέρα δράσης υπογράφουν οι συλλογικότητες Sabbat, Κιουρί-at, Κιλοτίνα, Σουσουράδες, Catσούλες, Witches Fight Back, Sylvia Rivera, για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride και η Συνέλευση 8 Μάρτη.

«Απαιτούμε να κριθεί ένοχος ο Λιγναδης. Απαιτούμε τη στήριξη των επιζώντων έμφυλης βίας, ψυχολογική, νομική, ιατρική, οικονομική», σημειώνουν οι διοργανωτές και τονίζουν ότι «το slut shaming, το victim blaiming, ο ακραία ομοφοβικός και σεξιστικός λόγος που χρησιμοποιήθηκαν ως τακτική “υπεράσπισης” του Λιγνάδη ήδη επανατραυμάτισαν και κακοποίησαν εκ νέου τους μηνυτές. Oμως δεν είναι μόνοι/μόνα. Στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα σε όλους/όλα τους/τις επιζώντες/επιζώντα του Λιγνάδη και απαιτούμε πραγματική δικαίωση για να μπορέσουν κάποια στιγμή να επουλωθούν τα τραύματα».

Σημειώνουν, τέλος, ότι δεν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να ξεπλύνει τη δράση του Δ. Λιγνάδη, που κατηγορείται για κατά συρροήν βιασμούς ανηλίκων.

Πηγή

Το άρθρο 4 Ιουλίου: Πανελλαδική μέρα δράσης για την υπόθεση Λιγνάδη εμφανίστηκε πρώτα στο O-Efialtis.com.


O-Efialtis.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.