Σε τροχιά μεταλλίου Ελευθεριάδης και Καραγεωργίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ILCA 6

0 8


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022, 21:19

Ιστιοπλοΐα: Σε τροχιά μεταλλίου Ελευθεριάδης και Καραγεωργίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ILCA 6

Ο δυνατός άνεμος ευνόησε σήμερα τις προσπάθειες των Ελλήνων ιστιοπλόων, στον ειδικά διαμορφωμένο υδάτινο στίβο του Θερμαϊκού κόλπου, που έστησε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ILCA 6. Τα περίπου 400 πληρώματα δυσκολεύτηκαν με τα… τερτίπια του καιρού, γεγονός που έφερε ανακατατάξεις στη γενική κατάταξη.

Στην κατηγορία των Αγοριών, υπήρξε αλλαγή σκηνικού, μετά τις δυο σημερινές ιστιοδρομίες που πραγματοποιήθηκαν. Μεταξύ 284 πληρωμάτων, οδηγός της κατάταξης τέθηκε ο Γερμανός Ολε Σβέκεντικ. Σε τροχιά μεταλλίου παρέμεινε ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης (που προηγείται στην κατηγορία των U17), ενώ στην τρίτη θέση υποχώρησε ο Ισραηλινός Ρεμ Πούλτσι Μάγκεν.

Στις κορίτσια, η Ολλανδή Ρους Βιντ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Για τρίτη σερί μέρα, η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια U17 ηγείται της κατάταξης με 3 πρωτιές σε 6 συνολικά ιστιοδρομίες. Δεύτερη εξακολουθεί να είναι η Ιρλανδή Ιβ ΜακΜάχον και τρίτη η Ιταλίδα Έμα Ματίβι. Από ελληνικής πλευράς, η Ευαγγελία Καραγεωργίου κόντρα στον άνεμο, κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να κερδίσει 10 θέσεις στη γενική κατάταξη. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος είναι πλέον στην 4η θέση, καθώς στην 5η ιστιοδρομία τερμάτισε 4η και στην 6η ιστιοδρομία 2η.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ILCA 6 στηρίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Καλαμαριάς. Η διοργάνωση τελεί ακόμα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022, 21:20

Πηγή

Το άρθρο Σε τροχιά μεταλλίου Ελευθεριάδης και Καραγεωργίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ILCA 6 εμφανίστηκε πρώτα στο O-Efialtis.com.


O-Efialtis.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.