Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας

0 8

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε μετά από πρόσκληση της προέδρους του ΕΚ.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας και της εθνικής ακεραιότητας και είμαι βέβαιος ότι θα σας έχουμε συμπαραστάτες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε:

«Κρατάμε κλειστές τις πόρτες στις απειλές και ανοιχτά τα παράθυρα στις ειρηνικές προτάσεις. Οι διαφορές λύνονται με το διεθνές δίκαιο και όχι με νταηλίκια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στη «διαρκή επιθετική ρητορική της Τουρκίας που προσπαθεί να προσεγγίσει την Ευρώπη» σημειώνοντας ότι «απέναντί της έχει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

«Στους έωλους ισχυρισμούς απαντά η πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο ενώ στη δική της προκλητικότητα αντιτάσσουμε την δική μας ετοιμότητα. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν χρειαζόμαστε νέους αναθεωρητισμούς και αναβιώσεις αυτοκρατικών φαντασιώσεων» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγήtromaktiko.gr

Το άρθρο Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Δεν ανεχόμαστε καμία αμφισβήτηση της κυριαρχίας εμφανίστηκε πρώτα στο O-Efialtis.com.


O-Efialtis.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.