Εξαϋλώνεται το TerraUSD, διάσωση αναμένει η αγορά crypto

0 25

Kατρακυλά το TerraUSD, το αμφιλεγόμενο αλγοριθμικό stablecoin, καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων αναμένουν μια διάσωση υπό την ηγεσία του κύριου υποστηρικτή του και συνιδρυτή της Terra, Κορεάτη Do Kwon.

Oπως μεταδίδει το Bloomberg, το ψηφιακό νόμισμα έπεσε περαιτέρω από την προβλεπόμενη ισοτιμία 1 προς 1 ως προς το δολάριο και προσγειώθηκε στα περίπου 50 σεντς, εξαλείφοντας αξία δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Το Luna, ένα νόμισμα που αποτελεί μέρος του μηχανισμού του TerraUSD, υποχωρεί 83% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Η κεφαλαιοποίηση του TerraUSD ανέρχεται πλέον στα 7,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap. Είχε φτάσει στα 18,4 δισ. πριν ξεκινήσει η κατρακύλα.

Η βουτιά στο TerraUSD, ή UST, έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση για τα αλγοριθμικά stablecoins. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το ψηφιακό νόμισμα έχασε την κλειδωμένη ισοτιμία του με το δολάριο, υποχωρώντας στα 99 σεντς περίπου. Ακολούθησε ένα κύμα πωλήσεων και μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα το UST είχε φτάσει τα 60 σεντς. Την Τρίτη, μετά από ένα tweet του Kwon ότι ήταν «κοντά στην ανακοίνωση ενός σχεδίου ανάκαμψης», αυξήθηκε στα 94 σεντς περίπου.

Η αγορά δείχνει μια σαφή έλλειψη εμπιστοσύνης, δήλωσε ο Mati Greenspan, Διευθύνων Σύμβουλος της Quantum Economics.

Σε αντίθεση με τα συμβατικά stablecoins όπως το USDT της Tether ή το USDC της Circle που υποστηρίζονται από πραγματικά υψηλής ρευστότητας ισοδύναμα μετρητών ή δολάρια, τα αλγοριθμικά token έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν την ισοτιμία τους (και την εμπιστοσύνη των επενδυτών) μέσω ενός συνδυασμού μαθηματικών εξισώσεων και ενεργών συναλλαγών. Στην περίπτωση του UST, οι επενδυτές μπορούν να ανταλλάξουν μία μονάδα του, ανεξάρτητα από την τιμή στην οποία διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή, με Luna αξίας 1 δολαρίου. 

Πηγή

Το άρθρο Εξαϋλώνεται το TerraUSD, διάσωση αναμένει η αγορά crypto εμφανίστηκε πρώτα στο O-Efialtis.com.


O-Efialtis.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.