ΗΠΑ: Ανησυχούν για πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας ενόψει ταξιδιού Μπάιντεν στην περιοχή

0 4

Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή ενόψει του ταξιδιού που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε Νότια Κορέα και Ιαπωνία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να προετοιμάζεται για μια πυρηνική δοκιμή ενόψει του ταξιδιού του προέδρου των ΗΠΑ στην Ασία σε λίγες ημέρες, όπως δήλωσε χθες Πέμπτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από KCNA).

Περιοδεία στην Ασία

Ο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει μίνι περιοδεία στην Ασία (20-24 Μαΐου), κατά την οποία θα επισκεφθεί τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για συνομιλίες με τους ομολόγους του.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σημείωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη της Κορέας.

Εμβόλια για την Covid-19

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να στείλει εμβόλια κατά της Covid-19 στη Βόρεια Κορέα, είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σε δημοσιογράφους.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε χθες για πρώτη φορά ξέσπασμα της Covid-19, κάνοντας λόγο για τη «σοβαρότερη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και επέβαλε καθολικό lockdown σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της χώρας, εντοπίστηκε κρούσμα της παραλλαγής Ομικρον του κοροναϊού στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή

Το άρθρο ΗΠΑ: Ανησυχούν για πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας ενόψει ταξιδιού Μπάιντεν στην περιοχή εμφανίστηκε πρώτα στο O-Efialtis.com.


O-Efialtis.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.