«Περισσότερο θάρρος» για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ζητά από την ΕΕ ο Ιταλός ΥΠΕΞ

0 19

«Ως ιταλική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά την ενέργεια θεωρούμε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι πολύ πιο θαρραλέα. Τόσο για το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από την Ρωσία, όσο και για τον καθορισμό ενός ευρωπαϊκού κανονισμού, ο οποίος να μπορεί να θέσει ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου», δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Η τιμή του φυσικού αερίου είναι εκτός ελέγχου και αυτό δεν εξαρτάται από την ποσότητα. Είναι εκτός ελέγχου λόγω του φόβου που προκαλεί ο πόλεμος και το πόσο μπορεί να επηρεάσει τις προμήθειες φυσικού αερίου τους ερχόμενους μήνες», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

«Θέτοντας μια ανώτατη τιμή, θα καταφέρουμε να προκαλέσουμε μια καθοδική πορεία των τιμών και θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά και ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις, οι οποίες αν δεν πληρώνουν την ενέργεια όσο και οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους δεν μπορούν να είναι ανταγωνιστικές» ολοκλήρωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.

Σε ό,τι αφορά την επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, τέλος, ο υπουργός τόνισε ότι «η απόφαση αυτή συνεχίζει να μπλοκάρεται μόνον από μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αυτό είναι κάτι το απαράδεκτο».

Διαβάστε επίσης:

Μπάφαλο: Ο 18χρονος Πέιτον Τζέντρον σχεδίαζε επί μήνες τη ρατσιστική επίθεση – Επίσκεψη Μπάιντεν στις οικογένειες των θυμάτων (Videos)

Ζαχάροβα: Η προσπάθεια της Φινλανδίας και της Σουηδίας να καταργήσουν την ουδετερότητα δίνει στη Ρωσία ελευθερία κινήσεων

Κομισιόν: Το προσχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας και την απεξάρτηση από τη Ρωσία

Πηγή

Το άρθρο «Περισσότερο θάρρος» για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ζητά από την ΕΕ ο Ιταλός ΥΠΕΞ εμφανίστηκε πρώτα στο O-Efialtis.com.


O-Efialtis.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.