Σε αναβρασμό οι φοιτητές: Μπαράζ συνελεύσεων και αποφάσεις για καταλήψεις

0 12

EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

07.06.2022, 23:39

Σε πλήρη κίνηση βρίσκεται η αντίθεση των φοιτητικών συλλόγων στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΛ.ΑΣ. για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ, αλλά και τις σαρωτικές αλλαγές προωθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως.

Την ώρα που η υπουργός Παιδείας εμφανίζεται αμετακίνητη στον ορυμαγδό αντιδράσεων από την κοινωνία, αλλά και από την εκπαιδευτική κοινότητα, φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται σε αναβρασμό και ετοιμάζονται για δυναμική απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το ΑΠΘ, το οποίο έγινε τις προηγούμενες ημέρες θέατρο θλιβερών γεγονότων με την ασφυκτική παρουσία αστυνομικών και το όργιο βίας από τα ΜΑΤ να είναι σε πρώτο πλάνο.

Ήδη έχουν οι γενικές συνελεύσεις του Ψυχολογικού, του συλλόγου Ηλεκτρλόγων – Μηχανολόγων και του Μαθηματικού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καταλήψεις στα ιδρύματα και να δώσουν δυναμικό παρόν στο φοιτητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Καμάρα.

Την ίδια ώρα προγραμματίζονται και άλλες γενικές συνελεύσεις που ενδέχεται να λάβουν ανάλογες αποφάσεις, ενώ οι κινητοποιήσεις δεν αποκλείεται να επεκταθούν και στην Αθήνα.

Πηγή

Το άρθρο Σε αναβρασμό οι φοιτητές: Μπαράζ συνελεύσεων και αποφάσεις για καταλήψεις εμφανίστηκε πρώτα στο O-Efialtis.com.


O-Efialtis.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.